top of page

The new Olive Oil Makers

setting a new norm for olive oil

Lets act now

Olive oil is a culinary delight. For cold use and cooking.

According to the Dutch Food Agency Inspection, when buying olive oil, one should lookout for the following characteristics to choose  a good olive oil.

According to the EU the quality of olive oil defined by the acidity and phenols inside. 

We think the quality of any food product, certainly olive oil, should be stretched. Also the quality of lives of farming communities and the quality of our planet require consideration and improvement. Olive tree ecosystems need more protection to avoid more environmental hazards....

Read more about our mission

Olive Groves Climate change.jpg

We are The New Olive Oil Makers!

We go beyond organic. The Olive Yards as a platform was established in 2020, thanks to research and foresight of Greek science and the will of Mediterranean olive producers with the aim to set a new, enhancing norm of olive oil making.

 

THE ELIETSA STORY

Elietsa is the first extra virgin olive oil from The Olive Yard platform.

 

Authentically made by the circular Dampolia Olive Estates in Greece.

According to the lab test this olive oil has extreme low acidity and is very high on phenols.

 

At the 2021 Global Olive oil Awards

Elietsa was awarded with an innovation award and two EVOO stars.

This premium extra virgin olive oil is now nominated for the Dutch 2023 Food Health innovation award.

The best olive oils
6.png

THE OLIVE YARDS

Extra Vierge   High Phenolic    Circular

DAMPOLIA OLIVE ESTATES
Nea Figalea
Peloponnisos

Onze biologische olijfgaarden 'Dampolia' liggen in de bergzame en fameuze regio's van OLympia en Kalamata. Deze bio-olijfgaarden worden bestierd door de vierde generatie van de familie Dampolia.

 

Onze olijfolie wordt 'gebrouwen' uit de beroemde Koroneiki olijfsoort. De legandarische Koroneiki olijf staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteitsolie en smaak. Deze olijf groeit slechts op enkele plaatsen in Griekenland. Samen met Kreta, wordt er op de Peloponnisos de beste kwaliteit olijfolie gebrouwen. Onze authentieke en premium kwaliteit Elietsa Extra Vierge Olijfolie wordt geperst volgens traditionele kwaliteitsstandaarden door de lokale olijfpersen van de familie Kapoyiannis. Meer over onze uniek hoge kwaliteit, check ons certificaat op Elietsa.com

Het gastvrije dorpje Nea Figalea, op 480 meter hoogte, ligt tussen de beroemde Apollo Epicurius Tempel bovenop de berg en de heerlijke stranden aan de voet van berg. In deze authentieke omgeving organiseren wij ook gezellige en smaakvolle harvest - en kookworkshops.

 

Kalo Orexi, de Dampolia familie

KESANLIS OLIVE GROVES

Alexandroupoli

Trace Regio

Onze biologische olijfgaarden 'Kesanlis' liggen in de noordelijke regio Trace. op een steenworp afstand van de Bio Agro Oliva fabriek in Alexandroupoli. Wij zijn de pioniers van het circulair verbouwen van onze olijven. Onze authentieke Bio Oliva Extra Vierge olijfolie wordt geperst door de lokale,cooperatieve olijfpersen, iets ten oosten van de strandplaats Makris.

 

Vanuit Alexandroupoli neem je de ferry naar Samothraki. Je kunt hier prachtig hiken. Het eiland is beroemd door de Godin van de Overwinning, Nike. Haar beeltenis werd gevonden in de "Sanctuary of The Gods", nog steeds een belangrijke trekpleister van het eiland.

Met een bezoek aan onze olijfgaarden hoort ook zeker een bezoek aan het strandrestaurant "Thea Thallasa" waar, bij zonsondergang,

je geniet van super(h)eerlijk en verrassende culinaire specialiteiten van  de chefs, natuurlijk bereid met onze olijfolie.

THASSOS OLIVE YARDS

Thassos eiland

Onze olijfgaarden liggen op het eiland van Thassos in het noorden van Griekenland tegenover de mooie kustplaats Kevala. 

Het eiland heeft een rijke historie als het gaat om olijfolie. De olijfolie van de eeuwenoude bomen op het gehele eiland en ook van onze olijfgaarden zijn bekend door de zeer rijke aanwezigheid van fenolen in olijfolie. Fenolen zijn goed voor de preventieve werking tegen allerlei moderne ziektes, zoals vormen van kanker, dementia en hartziektes. Wij hebben ons aangesloten bij dit platform op voorspraak van Professor Vlyssides die zelf ook onderzoek doet en heeft gedaan naar de superioriteit en health claims van Tassos olijfolie. Het eiland is ook een prachtige vakantiebestemming. Vanwege schitterende baaien en fantastische stranden en het natuurlijk het helderblauwe water van de Egeische zee