top of page

Healthy Food

equals Quality of Product, Quality of the Planet, Quality of Societiest

Het Platform

 in het kort

 

EU on olive oil

keuringdienst van waren on olive oil

OOT - blogs

a simple sum: healthy food + quality of product, quality of planet quality of society

Op deze website vindt je alles over eten en koken met (h)eerlijke olijfolie, Maar vooral ook over gezonde voeding en hoe dat bij ons bij de bron, de Olijfgaarden, tot stand komt.

 

Zo weet je alles over een goede basis van een gezonde maaltijd en allerlei leuke ervaringen die je kunt opsnuiven maar vooral proeven met de superfood olijfolie.

Iedereen wil natuurlijk (h)eerlijk eten en gezond koken voor vrienden en familie. En met voeding die duurzaam is verbouwd.

 

Olijfolie wordt tegenwoordig in vele keukens gebruikt maar er  is zoveel meer te weten over olijfolie. Dat begint bij de aankoop: 

Sta jij ook voor je supermarktschap met de vraag of jouw koop een gezonde aankoop is? Of wat op het etiket staat echt waar is?

Bij je lokale supermarkt en handelaren die erachter zitten tellen eerst de marges, niet je gezondheid.

 

Wij doen het anders ! Jij bent in control wat je eet, je kent je bron, direct van de boer in jouw keuken, authentieke kwaliteit en alles transparant via het internet en social media.

Bekijk hieronder hoe we dit doen en hoe jij kunt helpen.

olijftak.png
1.png

EXTRA VIRGIN   HIGH-PHENOLIC   CIRCULAR

HET ALTERNATIEF VOOR HET SUPERMARKTSCHAP

EEN NIEUWE NORM VOOR DE OLIJFOLIESECTOR

Foodies First.....? Inderdaad! We draaien de keten om. Jij bepaalt. Jij een puur en gezond product. De boeren een eerlijke prijs. Onze planeet een afvalprobleem minder.

# gezondeten #buysocial, #eatsocial #golocal #duurzaamboeren.

De Missie: 3xbeter

Net als de landbouwboeren worden ook de olijfboeren uitgebuit door de traditionele handelsketen. Zij krijgen een veel te lage prijs voor hun olijfolie.

Onze aangesloten olijfboeren besloten desondanks om te innoveren via circulaire teelt van de olijven. Het gevolg....(h)eerlijke, gezonde olijfolie. Via dit platform en deze nieuwe keten krijgen zij ook een eerlijke prijs.

Dus onze missie staat voor gezonde voeding, een betere levensstandaard en een betere planeet. 

Nog even over onze kwaliteit.........onze lab certificaten staan gewoon online. Dat is toch veel makkelijker online dan niet traceerbare labels als je voor de schappen staat van je supermarkt? 

1.png

 ONZE SPECIAL PROJECTS 

UNIEK IN NEDERLAND:
EEN ABONNEMENT OP OLIJFOLIE
ADOPTEER JE EIGEN OLIJFBOOM VOOR EIGEN OLIJFOLIE

oLITZA.png

30% van de totale milieubelasting komt door traditionele voedselproductie.. Ook door die van olijven en olijfolie.

Om zoveel mogelijk olijfboeren te kunnen laten overschakelen naar onze nieuwe norm voor bio-circulaire olijfverbouw hebben De Olijfgaarden de campagne ' Plus 1 " in het level geroepen.

Bij Plus 1 gaat bij elke verkochte liter olijfolie 1 euro naar onze nieuwe, aansluitende olijfboeren.

 

(H)eerlijk dus voor iedereen , de olijfboer(in), jouw gezondheid en die van de planeet!

2.png
UN_SG.png

BEYOND
JUST OLIVE OIL 

We are more than just a very healthy food. Our oils have a social bite too and with a joint mission we work with all partners towards a healthy planet and .....

We are delivering on 10+ UN Sustainbale Goals !

'S werelds eerste 'fairchain'  voor Extra-Vierge Olijfolie

Wij zijn De Olijfgaarden. Wij maken (h)eerlijk extra vierge olijfolie met 1 missie, 1 keten via 1 platform. Het inmiddels bekende Fairchain certificaat heeft olijfolie nog niet in scope. Dus doen we het zelf maar!

 

Wij werken samen met partners in een nieuwe keten. Online only en volledig transparant. Radicaal anders dus.

 

Onze aangesloten olijfboeren krijgen hierdoor een betere prijs voor hun hoogste kwaliteit olijfolie. Wij ondernemen duurzaam met agri-innovatie en wetenschap om het giga (afval) probleem van de olijfsector op te lossen. Dat levert een supergezond product en een betere planeet.

 

Wij gaan voor "de nieuwe keuken waar gekookt wordt voor de gezondheid van iedereen"!

Elietsa_circulair farming.png

Back to the Taste, Forward with the Future

We are sure you have read about them also... The history of family owned olive farms. How they cultivate their trees for generations......! How they press their olive oil to produce a good quality olive oil and....

How they dream about a world becoming greener and cleaner....

Hence more farmers try the shift to organic which means no use of artifiicial fertilizer and pesticides. We applaud them but....

We need to press harder to get a healthy planet and a better living for olive farmers. Why ?

Read more about the problem of the whole olive oil industry

80% is olive waste, 20% olive oil ?

Zero Waste

Yep! we aim to solve 80% of the problem; Making high quality, tasty olive oils; healthy for you and our planet.

Read more about we do it !

High phenolic Oliva oils

De fenolen zijn de grootste kwaliteitsfactor in evoo. Zij bepalen niet alleen de aroma van de olijfolie maar bevatten ook unieke gezondheidsbevorderende eigenschappen.

Zo belangrijk maar weinig bekend bij de consument over fenolen en evoo's met bijvoorbeeld een "health claim', zgn High-Phenolic Extra Vierge olijfolies en er zijn maar heel weinig olijfolies die hier open over zijn. Wij weten niet waarom. Onze olijfolies zeer zeker wel! Al onze boeren zijn trots dat onze olijfolies vol zitten met fenolen. 

 

De medische wetenschap heeft de afgelopen jaren veel vastgesteld over fenolen in olijfolie. Meer hierover in onze Engelse blogs en medische artikelen, bijv. van Harvard.

bottom of page