top of page

De Vlyssides methode

wetenschap en innovatie inzetten voor een betere, regeneratieve verbouw en een betere planeet

Boerenwijsheid + Agri-wetenschap =

De Vlyssides Methode

Onze boeren werken samen met Griekse agri-wetenschappers aan een innovatieve, bio-circulaire verbouw van hun olijfgaarden. Daarmee leggen ze de lat hoog, lopen ze voorop, geven het goede voorbeeld en dagen de EU uit om dit tot nieuw keurmerk te maken voor een industrie met grote milieuproblemen. Waarom tijd verspillen aan bureaucratie als consumenten het allemaal zelf online kunnen controleren.

De Griekse olijfolie staat bekend om z'n hoge kwaliteit. De italiaanse handelaren kopen het maar wat graag op. Helaas tegen bodemprijzen.

Dus hebben Nederlandse ondernemers, bevriende verbrouwers, brouwers en de Technische Universiteit van Athene de krachten gebundeld op dit platform De Olijfgaarden.

 

Lees hier meer over ons verhaal

Lees verder op deze pagina over de partners op dit platform,

de V methode.png

01/

Professor Vlyssides

Professor Apostolis Vlyssides is een fenomeen binnen de olijfolie industrie. Hij en zijn team van het Laborotorium van Biologisch en Milieu Tech van de Technische Universiteit van Athene doen al 30 jaar onderzoek naar betere, duurzame en gezondere teelt van olijven en olijfbomen. Zijn wetenschappelijke onderzoek en innovatie willen we gezamenlijk inzetten via dit platform voor een nieuwe norm voor gezonde olijfolie. Beter voor iedereen!

02/

Circulaire olijven 

De eeuwenoude Griekse olijfbomen beschikken van nature een superieure olijven. Door gebruik van de Bio Agra Oliva bodemconditioner verbouwen de aangesloten Olijfgaarden deze kwaliteitsolijven op een circulaire manier.

Deze circulaire bodemconditioner beschermt alle natuur in de olijfgaarden (bodem, planten, bomen) tegen schadelijke micro-organisme in de bodem en tegen insecten en parasieten. Het geeft een betere bodemstructuur en een betere gezondheid van de olijfbomen. Beter dus voor iedereen!

03/

Duurzame Oliepersen

Vanuit de Olijfgaarden gaan de olijven naar de oliepers machines van de 'mills'. Via een mix van vroege oogst door de boeren, koud persen, geen gebruik makend van chemicaliën, bijvoorbeeld bij het wassen en persen, maken de keten nog duurzamer.

 

Last but not least, in samen werking met de startup Bio Agro Oliva (BAO) werken de mills aan een 'zero waste' policy. Een andere belangrijke bijdrage waar Professor Vlyssides en De Olijfgaarden aan samenwerken richting de EU om de olijfoliesector behalve circulair ook 'clean'  te maken, het afvalprobleem speelt in het gehele mediterrane gebied. Ook hier...beter voor  iedereen!

04/

Startup BAO

De liefde en passie van Professor Vlyssides en zijn team van de startup Bio Agri Oliva voor olijfbomen en hun vruchten, de olijven, is aanstekelijk. Zij vinden het hun plicht om aan natuur en klimaat terug te geven wat ze aan ons beschikbaar stelt.

Daar sluiten we ons graag bij aan, jij ook? ....beter voor iedereen.

bottom of page