top of page

Olive Oil Tasting

Updated: Aug 8, 2023

Net als bij wijn kun je speciaal met ons platform, met een keur aan olijfolies, smaakverschillen ontdekken en natuurlijk proeven. Ga op ontdekkingstocht met onze sommeliers.
Tijdens onze OlijfOlie Proeverij doe je smaaktesten van diverse olijfolies. Leer de extra-vierge en kwaliteitssmaak herkennen. Met olijfolie uit Italie en Spanje en natuurlijk Griekenland. Waarschuwing; Na onze proeverij ga je niet meer naar de supermarkt voor een snelle, goedkope olijfolie.

Griekenland kent een grote verscheidenheid aan olijfbomen en olijfsoorten. Er zijn wel 10-12 verschillende smaken te ontdekken.

De olijfolie sommeliers onderscheiden de volgende categorieën: mild (delicaat, licht of boterachtig), semi-fruitig (sterker, met meer olijvensmaak) en fruitig (olie met volle olijfsmaak). Het klimaat, de bodem en de manier van oogsten, de verschillende olijfbomen en zelfs de plek van bijvoorbeeld onze eigen olijfgaarden, spelen allemaal een rol bij de smaak van de olijfolie.

Leer en Proef de Wereld van Olijfolie


Met onze Olijfgaarden Olive Tastings leer je niet alleen proeven. Je leert gebruik te maken van je zintuigen zoals natuurlijk reuk om de diverse aroma's te kunnen traceren. En je leert kijken naar Olijfolie. Waarom is de kleur soms wat groeniger en wat zegt dat over de kwaliteit.


Natuurlijk leer je ook hoe de aangesloten olijfboeren zorgen dat je de beste kwaliteit extra virgin olijfolie op tafel zet of gebruikt bij het koken. Ervaar het verschil (#experiencethecraft).


Door onze kennis te delen maken we jouw ook een olijfoliedeskundige. Meer kennis, betekent uiteindelijk ook meer gezonde voeding. Een belangrijke bijdrage aan onze missie dus! (#togetherweimpact).45 views0 comments

Comments


bottom of page